Het overige nieuws

Lommel - Expo 'Krachtige buur(t)vrouwen'ZoomRebelle vzw en Ligo LiMiNo nodigen iedereen uit voor een bijzondere fototentoonstelling‘Krachtige buur(t)vrouwen' is het resultaat van een boeiend project waarbij cursisten van Ligo op pad trokken met de smartphone om te tonen hoe ze mekaar versterken en voor verbinding zorgen, en hoe de vaardigheden die zij aangereikt krijgen bijdragen tot een betere participatie in de samenleving.
Met diverse cursussen op maat versterkt Ligo laaggeletterde volwassenen op vlak van communicatieve, numerieke en digitale vaardigheden om zo hun kansen te vergroten in de samenleving.
De expo is vanaf woensdag 5 juni te zien op diverse locaties, en komt op donderdag 13 juni van 19u tot 21u naar buurthuis De Kievit in Lommel, Kievitpad 21. De toegang is gratis.

Maria Meeus overleden

Vrijdag 31 mei 2024
Lommel - Maria Meeus overledenOp 25 mei is in Lommel Maria Meeus overleden, de weduwe van Vic Donders. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Akindo zoekt vrijwilligers

Vrijdag 31 mei 2024
Lommel - Akindo zoekt vrijwilligersZoomWil jij iets betekenen voor Akindo deze zomer? Want ze zijn nog op zoek naar logistieke vrijwilligers om een handje te komen helpen met het poetsen of het kriebelmoment tijdens de zomerkampen. Heb jij op maandagen of dinsdagen nog wat ruimte in je agenda en wil je graag je steentje bijdragen aan een hartverwarmende vakantie? Kom dan vrijblijvend naar het infomoment op vrijdag 14 juni van 14 tot 15u. Graag een seintje als je komt, via karlien[!]akindo.be. Hopelijk zien ze je dan, en help je mee aan een spetterende vakantie voor de kinderen!
Lommel - 'Het Zwarte Verdriet' van Christian MeadowZoomIn februari 2020 werd in het Huis van de Stad het eerste boek van Christian Meadow voorgesteld, precies vandaag kwam al zijn vijfde boek, 'Het Zwarte Verdriet', uit. Zonder een blad voor de mond te nemen, beschrijft hij in dit boek het ruwe leven in Belgisch-Kongo tijdens de bewogen jaren dertig-veertig.
Het boek is ten dele gebaseerd op waar gebeurde verhalen en drukt de lezer met de neus op de feiten. Tijdens het lezen van de roman word je terug gekatapulteerd naar het duistere Belgische (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Stemmen voor de mooiste garageZoomDe garageverkoop 2024 is al enkele weken achter de rug, maar nog tot zondag 2 juni kan je via de Facebookpagina van Garageverkoop Lommel stemmen voor de wedstrijd 'De mooiste garage'. Benieuwd naar de foto's? Klik dan hier en stem op je favoriete foto. Op de foto's klikken en een duimpje zetten bij de mooiste of leukste foto.
Het is maar dat je 't weet
De mediaanprijs van de verkochte woonhuizen lag in 2023 in het Vlaamse Gewest op 328.800 euro. Dat betekent dat de helft van de woonhuizen duurder was dan 328.800 euro en de andere helft minder duur. Bij woonhuizen in gesloten of halfopen bebouwing ging het om 298.120 euro, bij woonhuizen in open bebouwing om 410.000 euro. De mediaanprijs van appartementen lag in 2023 op 245.000 euro. In vergelijking met 2022 zijn de mediaanprijzen van gesloten en halfopen bebouwingen met 4,6 procent gestegen, van open bebouwingen met 3,8 procent. Bij appartementen gaat het om een prijsstijging van 4,3 procent.

Hemelwater

Vrijdag 31 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - HemelwaterZoals de Inuit heel wat woorden hebben voor soorten sneeuw, geloof ik dat wij inmiddels een heel arsenaal aan woorden voor verschillende regens hebben. Plens, plieder, guts, stort, ouwe wijven, miezer,… u kent er vast nog wel een paar. Zou het ooit wennen, dit Ierse weer? Het blijft maar met bakken uit de hemel vallen. Alsof we in een vicieuze cirkel van drash zijn beland. We pompen of verzuipen. Tussen twee buien door maak ik een wandelingetje. Even koppie legen. Groene dingen kijken. Dat helpt altijd. Ik stap het pad af tussen de frisgroene bomen, zie hoe de sloten en de beek al dubbel zo breed zijn. De zon komt piepen en laat het waterige landschap even in een postkaartje veranderen. De koeien staan op stal of tot aan hun uier in het natte weiland. Er kampeert een troep eenden naast hen. Die vinden het allemaal te gek, dit kwakkelweer. In de verte rommelt het. Terwijl ik met versnelde pas naar huis hobbel, bedenk ik er nog een paar: mot, hoos, pijpenstelen, …
Lommel - Nog eens een staking bij De LijnHet ABVV organiseert op maandag 3 juni een nationale betoging in Brussel. Ook het ACOD Openbare Diensten zal deelnemen aan deze actie. Dit resulteert voor De Lijn in een verstoorde dienstregeling in heel Vlaanderen. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling. Reizigers kunnen hun route vanaf zaterdagnamiddag raadplegen via de app en de website van De Lijn.

Jos Severens overleden

Donderdag 30 mei 2024
Lommel - Jos Severens overledenIn Lommel is op 29 mei Jos Severens overleden, echtgenoot van wijlen Hilda Scrayen. Hij was 85 jaar. Volgens de wens van Jos zal de afscheidsviering in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Stemmen maar, voor ijssalon CrèmelienZoomVorig jaar werd Crèmelien in Kattenbos gekroond tot het beste ijssalon van Limburg. Dit jaar maken ze kans om zelfs het beste ijssalon van Vlaanderen te worden! Dankzij de nominaties zitten ze bij de top 30 van beste ijssalons en maken ze kans om deze prijs te winnen.
Ze willen natuurlijk wat graag de prijs naar Lommel halen en hebben dus ieders stem nodig om te winnen. Stemmen kan via https://www.libelle.be/beste-ijssalon-van-vlaanderen/. Stemmen kan t.e.m. 12 juni. Stemmen dus! Je maakt zo zelfs kans op een hele zomer gratis ijsjes. Wie wil dat nu niet!
Prijs of geen prijs, op 21 juli bestaan ze 10 jaar en is het groot feest.
Lommel - Rolstoelwandeling naar het GroeiveldZoomDonderdagmiddag kwamen 45 leden van Samana-centrum samen aan de kerk van Kattenbos om een rolstoelwandeling te maken naar het Groeiveld, de zorg- en belevingsboerderij. Daar aangekomen werden ze opgewacht door Geert en Katlijne die hen tijdens de namiddag gingen rondleiden.
Eerst stonden de groenten- en bessenvelden op het programma. Met veel enthousiasme vertelde Geert dat alle groenten milieuvriendelijk en op natuurlijke wijze worden geteeld: 100% biologisch zonder chemische meststoffen (…) Het hele nieuwsbericht
Rolstoelwandeling naar het GroeiveldRolstoelwandeling naar het GroeiveldRolstoelwandeling naar het GroeiveldRolstoelwandeling naar het Groeiveld
Zoom
Lommel - Lommelaar veroordeeld voor drugshandelEen 24-jarige man uit Lommel is door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor drugshandel. Hij verkocht van maart tot december 2021 cocaïne en cannabis, onder andere in Mol, Geel, Arendonk en Balen. De man werd al meermaals veroordeeld voor drugshandel - de laatste keer in juli 2020 - maar blijkt altijd te hervallen. De rechtbank in Turnhout tilt dan ook zwaar aan de feiten.

Oudste Belg is een Lommelse

Donderdag 30 mei 2024
Vanaf vandaag is de oudste inwoner van België een Lommelse: Maria Waelbers. Dat heeft Anthony Croes-Lacroix van de European Supercentenarian Organisation (ESO) laten weten. Maria (108) werd in september 1915 geboren in Lommel maar woont nu in Mortsel. Zij volgt Fernande Courtoy op die afgelopen dinsdag op 109-jarige leeftijd overleed.

Sus Boets overleden

Woensdag 29 mei 2024
Lommel - Sus Boets overledenIn Lommel is op 29 mei Sus Boets overleden, echtgenoot van wijlen Maria Daems. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering van Sus zal in besloten familiekring plaatsvinden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Vrouw (23) gewond botsing

Woensdag 29 mei 2024
Lommel - Vrouw (23) gewond botsingGisterennamiddag botsten twee voertuigen op het kruispunt van de Astridlaan en de N71 in Overpelt. Daarbij is een 23-jarige vrouw uit Lommel gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden 80.598 woningen verkocht in het Vlaamse Gewest. Sinds 2016 ligt de verkoop van woningen duidelijk hoger dan in de jaren daarvoor. Met bijna 100.000 verkochte woningen waren 2019 en 2022 piekjaren. In 2023 lag het aantal verkochte woningen weer lager dan in 2022. 46 procent van de in 2023 verkochte woningen waren gesloten en halfopen bebouwingen, 32 procent waren appartementen en 22 procent waren huizen in open bebouwing. De verkoop van huizen in gesloten of halfopen bebouwing is ten opzichte van 2022 met 20 procent  afgenomen, de verkoop van huizen in open bebouwing met 21 procent De verkoop van appartementen is minder sterk afgenomen, -12 procent.

Jeannine Coenen overleden

Woensdag 29 mei 2024
Lommel - Jeannine Coenen overledenGisteren is Jeannine Coenen (73) overleden, de echtgenote van Trevor Perks. Zij woonde in Balen en was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Henri Cox overleden

Woensdag 29 mei 2024
Lommel - Henri Cox overledenIn Lommel is op 26 mei Henri Cox overleden, echtgenoot van Alice Mertens. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering zal in besloten familiekring plaatsvinden. U kan Henri nog een laatste groet brengen op vrijdag 31 mei van 18u tot 19u in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Twee ongevallen op LuikersteenwegVanmorgen rond 7 uur botsten een fietser en een auto op de Luikersteenweg. De fietser raakte daarbij gewond. Deze namiddag rond 14 uur belandde er een auto tegen een boom. De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Lommel, liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Lommel - Frietjes met stoofvlees bij WijkrestaurantZoomVandaag serveerden ze lekkere Vlaamse stoverij met ui en bruin bier, met frietjes en warme groenten bij het Wijkrestaurant Lutlommel in de Hanekap. Met een bruin biertje erbij? Dat kon wel, maar zagen we nergens op de tafel staan. Er was wel champignonsoep vooraf en een ijsje met chocolade topping en slagroom als toetje.
De vrijwilligers van Okra en Femma bundelden de krachten om al dat lekkers op de borden te toveren. En de 115 aanwezigen zegden dat het heel lekker was!
Frietjes met stoofvlees bij WijkrestaurantFrietjes met stoofvlees bij Wijkrestaurant
Frietjes met stoofvlees bij WijkrestaurantFrietjes met stoofvlees bij Wijkrestaurant
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
In 2033 zullen er volgens de demografische vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen naar verwachting bijna 1,05 miljoen personen van 18 jaar of ouder alleen wonen in het Vlaamse Gewest. Dat zijn afgerond 79.000 alleenwonenden meer dan in 2023. Tussen 2023 en 2033 zal het aantal alleenwonenden zo stijgen met 8 procent. Tussen 2013 en 2023 was die stijging groter (+ 17 procent).

Inbreker belt eerst aan

Maandag 27 mei 2024
Lommel - Inbreker belt eerst aanGisterenavond laat werd aangebeld aan een woning aan de Valkstraat vermoedelijk om te weten of er iemand thuis was. De bewoonster deed niet open maar alarmeerde haar buurman. Die kwam een kijkje nemen en zag een jongeman op de oprit van het huis staan. Deze laatste vluchtte onmiddellijk weg. De buurman stelde inbraakschade aan een raam vast. Ook in de Beiaardgalm is schade aan een raam van een woning vastgesteld. Vermoedelijk gaat het ook daar om een inbraakpoging.
Gezondheid
Lommel - Pompelmoes(sap) en medicatie: oplettenPompelmoessap komt van de pompelmoes, een grote citrusvrucht die lijkt op een sinaasappel maar wat zuurder en bitterder smaakt. Veel mensen drinken pompelmoessap omdat het vol zit met vitamines. Maar in combinatie met de inname van medicatie moet er opgelet worden.
Wat gebeurt er in je lichaam?
Als je medicijnen slikt, gaat het medicijn door je maag en darmen naar je bloed. Je lever helpt bij het verwerken van het medicijn zodat het goed werkt. Maar pompelmoessap kan de lever in (…) Het hele nieuwsbericht

Betty Somers

Maandag 27 mei 2024
Lommel - Betty SomersIn Pelt is op 23 mei Betty Somers overleden, echtgenote van wijlen Roger Knaepen. Zij was 95 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 31 mei om 11u30 in crematorium Stuifduin te Lommel. U kan Betty nog een laatste groet brengen op donderdag 30 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopoldlaanZoomOp een overdekt terras? Zeker!

Poetin en de overwinning

Maandag 27 mei 2024
Lommel - Poetin en de overwinningZoomVur de verandering es e mopke oet Oekraïne…
Ge wit hoe gèèr dezze doa Poetin hemme.
Had öllie goed eh!
Fons
Lommel - Winst op bukstornooi voor Ingrid, Kurt en SeppeZoomOp zondag 7 juli vindt in Beekdaelen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024 plaats. En daar moet duchtig voor geoefend worden.
Vorige zondag organiseerde de schuttersgilde Sint-Jozef in Kolonie een zwarebukstornooi, vandaag was dat het geval bij de Koninklijke Sint-Ambrosiusgilde van Werkplaatsen. De deelnemende gildes waren De Sint-Jozefgilde, de Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan en organisator Sint-Ambrosiusgilde.
Er deden 18 drietallen mee die streden voor de winst. De drietallen waren een mix van de verschillende gildes die schieten met de zware buks of Limburgse buks.
Ingrid, Kurt en Seppe wonnen het tornooi, voor Inge, Maarten en Jackie op plaats twee en Kris, Eva en Stefan op plaats 3.
(Foto's Robert Boons). Meer foto's.
Winst op bukstornooi voor Ingrid, Kurt en SeppeWinst op bukstornooi voor Ingrid, Kurt en Seppe
Winst op bukstornooi voor Ingrid, Kurt en SeppeWinst op bukstornooi voor Ingrid, Kurt en Seppe
Zoom
Lommel - Wendy van Hout lanceert eerste singleZoomWendy van Hout, de vriendin van Peter Gillis - de flamboyante en omstreden campingeigenaar van onder meer vakantiepark Blauwe Meer en het Parelstrand - lanceerde vandaag haar eerste single, 'Meisje van de Handel'. Het liedje is geschreven door een oude bekende van haar, Hans van Etten. Hans is componist-tekstschrijver en volkszanger in hart en nieren en schreef voor haar het liedje dat eigenlijk over Wendy zelf gaat. Ze heeft zelf een online webwinkel, is ondernemend en ambitieus en vond het leuk om (…) Het hele nieuwsbericht
Wendy van Hout lanceert eerste singleWendy van Hout lanceert eerste single
Wendy van Hout lanceert eerste singleWendy van Hout lanceert eerste single
Wendy van Hout lanceert eerste singleWendy van Hout lanceert eerste single
Zoom

Archeologiedagen 2024

Zondag 26 mei 2024
Lommel - Archeologiedagen 2024ZoomAfgelopen vrijdag en zaterdag waren het archeologiedagen, in een samenwerking tussen Archeohuis De Kolonie (Erfgoed Lommel) en de bibliotheek van Beringen.
Vrijdag kon je in Lommel deelnemen aan een archeologiewandeling 'Duik mee in een actieve prehistorische opgraving te Lommel' in samenwerking met KULeuven. Je kon in Kattenbos een kijkje nemen op een zeer grote prehistorische kampplaats van jagers-verzamelaars uit de ijstijd. 40 mensen hadden ingeschreven, maar het was echt geen weer om een (…) Het hele nieuwsbericht
Archeologiedagen 2024Archeologiedagen 2024Archeologiedagen 2024
Zoom
In de slotetappe van de Ronde van Noorwegen, die bestond uit zes rondjes rond Stavanger, met telkens de beklimming van de Grisabakken als kuitenbijter (600 meter, 7,5%), is Jordi Meeus er niet in geslaagd een tweede ritzege te bemachtigen. In een massasprint was Alexander Kristoff in zijn geboortestad net iets sneller dan Meeus, die wel de tweede plaats wegkaapte voor de neus van Wout van Aert. De Fransman Axel Laurance pakt de eindzege, Meeus eindigt op de 84ste plaats.
Lommel - Andy en Raf winnen koppeltornooi DC ShotgunZoomDarts, een sport die gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord, werd vroeger voornamelijk gespeeld in Engelse pubs, maar ondertussen is het een echte sport geworden. Die sport wordt ook in Lommel beoefend, onder andere bij DC Shotgun in buurthuis Het Zand.
Gisteren organiseerden ze daar een koppeltornooi met 32 koppels. Eerst werd gespeeld in poules van vier koppels per blok, beginnend van 701. Daarna werd in een A- en B-ronde verder gespeeld via rechtstreekse uitschakeling tot de finales. In de A-finale werd gespeeld in een best of 9, in de B-finale best of 7.
Winnaars in de A-ronde werden Andy De Bie en Raf Blomme (foto boven). Zij wonnen met 5-3 van Rudi Van Baelen en Tonnie Houbraken (foto 1 onder). Winst in de B-ronde was met 4-1 voor Marco van Zaanen en Herman Prenger (foto 2 onder), voor het dameskoppel Sonia Thome en Anja Maes (foto 3 onder).
Meer foto's.
Andy en Raf winnen koppeltornooi DC ShotgunAndy en Raf winnen koppeltornooi DC ShotgunAndy en Raf winnen koppeltornooi DC Shotgun
Zoom
Na Thibau Nys in de openingsetappe heeft Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) in Egersund de derde etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen, voor Pavel Bittner en thuisrijder Alexander Kristoff. Het is zijn eerste overwinning sinds zijn triomf op de Champs-Élysées, negen maanden en twee dagen geleden. Hij klopte onder meer Wout van Aert, die zich in het sprintgewoel mengde en zeer verdienstelijk vierde werd.
Deze Ronde van Noorwegen is pas de tweede rittenwedstrijd die Meeus dit jaar rijdt. Voordien sprintte hij één keer naar een derde plek in rit 1 van de Ronde van Algarve.
Lommel - Vriendengroep schopt het tot 16de finale padelZoomPadelploeg Croonen-Drybooms, een vriendengroep van ex-voetballers en basketballers, heeft het in de voorjaarsinterclub padel Lommel in de P200 tot de 1/16e finales geschopt.
In die 16de finale moesten ze het opnemen tegen Lanaken. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 3-3 in de sets. Het aantal gewonnen games moest uiteindelijk beslissen wie er verder naar de 1/8e finales mocht gaan. Met 44 tegen 42 games was het de ploeg uit Lanaken die nipt met de winst aan de haal ging.
Helaas geen 8ste finale voor het Lommelse team dat bestaat uit kapitein Roel Rijo, coach Philip Haagdoren, Luc Vanden Boer, Francis Timmermans, Gio Heylen, Kim Maes, Werner Van Leeuwen, Jelle Franssen en Tim Dewit.
Het is maar dat je 't weet
Recreatieve fitness is de sportieve activiteit met het meeste dopinggevallen: 22 van de 37 overtredingen in 2023 werden vastgesteld in fitnesscentra. Daarnaast liepen in de competitiesport ook 3 bodybuilders, 2 voetballers, 2 kickboxers en 2 ijshockeyspelers tegen de dopinglamp. Zwemmen, basket, boksen, golf, triatlon en volleybal telden elk één dopinggeval. Bij alle andere sporttakken werd geen enkele sporter vervolgd.

Lgbtqia+ toiletten

Zaterdag 25 mei 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Lgbtqia+ toilettenDe Nederlandse dichter Herman Gorter schreef het al in 1889: “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”. Het was een episch gedicht dat ik als student gedwongen werd te lezen. De beginregels geven aan dat mensen van toen het gewoon vonden dat er met elk nieuw voorjaar ook een soort nieuwe wereld ontstond. Een wereld waarin die andere poëet Willem Willem Kloos op een morgen uit zijn bed stapte in de overtuiging dat hij “een God was in het diepst van zijn gedachten”. Een wereld met andere, (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal in Biezenkuilstraat

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Diefstal in BiezenkuilstraatIn een garage aan de Biezenkuilstraat is een elektrische fiets en een fietscomputer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Els Nuchelmans overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Els Nuchelmans overledenIn WZC Hoevezavel is op 23 mei Els Nuchelmans overleden, echtgenote van Eduard Claes. Zij was 97 jaar. De afscheidsviering vindt plaats op donderdag 30 mei om 11u30 in crematorium Stuifduin te Lommel. U kan Els nog een laatste groet brengen op woensdag 29 mei van 18u tot 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Nieuwe single voor Pauline SlangenZoomDe Lommelse Pauline Slangen (22), bekend van haar deelname en winst van de Regi Academy 2021, brengt een nieuwe single uit: 'Energy'. Het is haar derde na 'Uit mijn hoofd' en 'Duizend sterren', en de eerste die ze zelf schreef, samen met Maxine. Het is een feelgoodnummer, een zomersingle over de energie tussen twee personen.
(Archieffoto Stefan Ackx)

Willy Bleys overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Willy Bleys overledenWoensdag is Willy Bleys overleden, de echtgenoot van Irène Vandyck. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt  dinsdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Hildebrand Poorters overledenGisteren is Hildebrand Poorters overleden, de echtgenoot van José Vandenberk. Hj was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Vakbondsactie bij De Lijn

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Vakbondsactie bij De LijnZoom
Door een vakbondsactie is er vandaag hinder bij de dienstverlening in Limburg. De chauffeurs leggen het werk neer omdat De Lijn hun dienstroosters de dag zelf vaak nog aanpast. Ze vinden dat hun balans tussen werk en privé daardoor verstoord raakt. Meer dan de helft van de busritten vandaag is geschrapt. Kijk nu of je bus rijdt op onze website via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina. Je kan deze informatie ook terugvinden in onze app. Ritten die niet gereden worden, zie je niet verschijnen in de routeplanner. "We betreuren ten zeerste de hinder en het ongemak die de vakbondsactie met zich zal meebrengen", laat De Lijn weten.

Laat er soep zijn

Vrijdag 24 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Laat er soep zijnEen nieuwe lente, een oud, afgezaagd geluid. Er zijn verkiezingen op komst en we worden weer om de oren geslagen met loze beloften en simplistische slogans die je in minder dan één zin een betere wereld beloven. Slogans zonder inhoud, maar lekker gemakkelijk te behappen. Want dat hebben de mensen graag. Liever Mc Politiek dan een bord gezonde soep, waarin allerlei groenten en kruiden samen in het pannetje zwemmen.
We zijn toch geen kleuters die dreinen om ongezonde, vettige, hapklare brokken? We (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Surrealistische elektropop met AiliZoomWanneer de jonge Belgisch-Japanse artieste Aili Maruyama haar krachten bundelt met die andere grote Belgische belofte Orson Wouters, het creatieve brein achter de band Transistorcake, knettert er muzikaal vuurwerk uit de boxen. De combinatie van funky beats met de mysterieus klinkende Japanse lyrics is ronduit onweerstaanbaar. Dat was gisteren niet anders, in de kleine zaal van de Adelberg, in Bar Dada.
Dit Belgisch-Japans elektropop duo ontstond na een toevallige ontmoeting in (…) Het hele nieuwsbericht
Surrealistische elektropop met AiliSurrealistische elektropop met Aili
Surrealistische elektropop met AiliSurrealistische elektropop met Aili
Zoom

Staking bij De Lijn op vrijdag

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Staking bij De Lijn op vrijdagOpgelet voor wie de bus neemt om naar school of het werk te gaan of voor andere verplaatsingen. Deze vrijdag wordt hinder verwacht bij De Lijn in Limburg door een stakingsactie van de drie vakbonden. Die hebben opgeroepen om het werk neer te leggen omdat ze mistevreden zijn over de communicatie over de werkroosters. Gisteren zaten directie en bonden voor een verzoeningsgesprek rond de tafel, zonder resultaat. De Lijn verwacht dat 4 op de 10 van haar eigen chauffeurs zullen rijden en voorziet een aangepaste dienstregeling. Raadpleeg daarvoor best de website of app van De Lijn.

Stinus Berkmans overleden

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Stinus Berkmans overledenVandaag is Stinus Berkmans overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Maria Jansen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Katenbos. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jacky Baudewijns overleden

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Jacky Baudewijns overledenIn Pelt is op 21 mei Jacky Baudewijns overleden, echtgenoot van wijlen Maike Vandenberk. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats op dinsdag 28 mei om 10u in crematorium Stuifduin te Lommel. U kan Jacky nog een laatste groet brengen op maandag 27 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Auto geslipt op Ringlaan

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Auto geslipt op RinglaanOp de Ringlaan slipte een auto door aquaplanning. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

Marion Bottram overleden

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Marion Bottram overledenZoomIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is op 20 mei Marion Bottram overleden, zij was 54 jaar. De afscheidsviering van Marion vindt plaats in intieme kring. U kan Marion nog een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Gertjan, Kris en Gert winnen bukstornooiZoomZondag was er nog het jaarlijks toernooi voor de beste schutter van de Lommelse schuttersgilden bij de schuttersgilde Sint-Jozef in Lommel Kolonie, gisteren organiseerde dezelfde gilde alweer een zwarebukstornooi, een oefentornooi met de zware buks, als oefening voor het OLS in juli. Op zo'n tornooi schieten de deelnemers met de zware buks of Limburgse buks, waarmee de typische buksschutterijen in beide Limburgen schieten. De patronen hiervan kunnen niet aangekocht worden, maar worden zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Gertjan, Kris en Gert winnen bukstornooiGertjan, Kris en Gert winnen bukstornooiGertjan, Kris en Gert winnen bukstornooi
Zoom

Auto belandt in struikgewas

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Auto belandt in struikgewasEen 24-jarige Lommelaar is vanavond gewond geraakt toen hij met zijn auto van de Noord-Zuidverbinding in Overpelt in het struikgewas belandde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Masterplan voor Zilvermeer

Dinsdag 21 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Er is een masterplan opgesteld dat het Zilvermeer in Mol nog aantrekkelijker moet maken. Het plan voorziet nieuwe overnachtingsmogelijkheden langs het water en een nieuwe speeltuin. Ook voorziet het plan in de uitbouw van de camping tot een vierseizoenencamping zodat er ook in het rustigere laag- en tussenseizoen meer gasten kunnen verblijven. Die camping moet ook vergroenen en verduurzamen en krijgt ook grotere standaardplaatsen en basisvoorzieningen voor iedereen. De verouderde blokhutten op het domein zullen vanaf volgend jaar verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe accommodaties. Na verloop van tijd zal ook de zone rond het Ecocentrum en de ingang van de camping een opknapbeurt krijgen.
Het is maar dat je 't weet
Iets minder dan de helft van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder had in 2023 minstens wekelijks contact met buren (45%) en niet-inwonende familie (48%). 39% had minstens wekelijks contact met vrienden of kennissen. Daartegenover staat dat 24% van de bevolking minder dan maandelijks contact had met buren, 22% met niet-inwonende familie en 25% met vrienden of kennissen. Statistiek Vlaanderen)

Liliane Bergmans overleden

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Liliane Bergmans overledenGisteren is Liliane Bergmans overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen.
Lommel - Christiaan Linsingh overledenGisteren is Christiaan Linsingh overleden, de echtgenoot van Louisa Belmans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Top vijf qua tewerkstelling

Dinsdag 21 mei 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 15,1% van de werkenden tussen 20 en 64 jaar in het Vlaamse Gewest actief in de gezondheidszorg en maatschappelijke diensten en 13,4% in de industrie. Daarmee zijn dat de sectoren met het hoogste aandeel werkenden. De top 5 van sectoren met het hoogste aandeel werkenden van 20 tot 64 jaar werd in 2023 vervolledigd door de groot- en detailhandel en reparatie van voertuigen (12,4%), het onderwijs (9,6%) en de sector openbaar bestuur, defensie en sociale zekerheid (7,1%).
Kort nieuws van bij de buren
In Mol is het voorbije weekend een 43-jarige man uit Balen met zijn bestelwagen ingereden op een geparkeerde vrachtwagen op de Borgerhoutsedijk. Hij schoot er het leven bij in.
Lommel - Brons voor Jens Vandenberk en Ma-BelleZoomJens Vandenberk (een Lommelaar die in Pelt woont) heeft met Ma-Belle van het Eegdeken een mooie 3e plaats behaald in de CSI2* GP 1m45 "Henders & Hazel" te Lummen. Winnaar, in de barrage van 13 ruiters, was de Olympische medaillewinnaar (Tokio) Pieter Devos (BEL) met Karamba Z de Poteau Z die Harry Allen (IRL) met Kazelli VDL nog net voor bleef. De geroemde "heilige graspiste" moest echter plaats maken voor de mooie "Graden zandpiste" wegens te nat en te gevaarlijk voor de paarden. Vorige week won op die graspiste ook al een Olympische medaillewinnaar (Londen), met name Gerco Schröder (NED) met Jackpot de CSI2* die toen Elke Appeltans (BEL) met Basic Instinct Z klopte in een barrage van 2 ruiters. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Brons voor Jens Vandenberk en Ma-BelleBrons voor Jens Vandenberk en Ma-Belle
Brons voor Jens Vandenberk en Ma-BelleBrons voor Jens Vandenberk en Ma-Belle
Zoom

Opnieuw treinperikelen

Dinsdag 21 mei 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - Opnieuw treinperikelenNa een verkwikkende dag in de stad van Rubens en Jordaens lazen we een minder verkwikkend bericht op het stationsbord met de vertrektijden. “Deze trein rijdt niet”, gevolgd door “Vertrekt wel vanuit Berchem”.
We hadden die dag twee stadsfietsen gereserveerd en we hadden nog twintig minuten tijd, dus ik stelde voor om met de stadsfiets naar Berchem te rijden. Mijn telefoon leerde me dat het negen minuten zou duren.
Mensen die ons zagen moeten zeker gedacht hebben: “Die (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Johnny Bastiaens is de beste schutterZoomGisteren vond op de terreinen van de schuttersgilde Sint-Jozef in Lommel Kolonie het jaarlijks toernooi voor de beste schutter van de Lommelse schuttersgilden plaats. Er waren 35 deelnemers van de vier aangesloten gilden: Sint-Anna Achel, Sint-Ambrosius Lommel, Sint-Jozef Lommel en Sint-Sebastiaan Lommel.
Het was een individuele wedstrijd waarin alle leden van de aangesloten gilden streden voor de beste schutter. Er waren vijf ronden nodig om de winnaar op te leveren. Hij die dit jaar de titel van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst en verlies voor basket in Limburgse bekerZoomDe sporthal van het Spectrumcollege in Beringen was dit weekend het decor voor de finales basket voor de Beker van Limburg. Er stonden diverse finales op het programma, in alle leeftijdscategorieën. Hoe het de heren A, de jongens U12 en U14 van BBC croonen Lommel verging kon je hier al lezen.
Op zondag stonden er nog twee Lommsle ploegen op het parket: de meisjes U16A en de jongens U21A.
De meisjes U16A kregen met (…) Het hele nieuwsbericht
Winst en verlies voor basket in Limburgse bekerWinst en verlies voor basket in Limburgse bekerWinst en verlies voor basket in Limburgse beker
Winst en verlies voor basket in Limburgse bekerWinst en verlies voor basket in Limburgse bekerWinst en verlies voor basket in Limburgse beker
Winst en verlies voor basket in Limburgse bekerWinst en verlies voor basket in Limburgse beker
Zoom
Lommel - Aanrijding op het spoor in LommelHet treinverkeer is momenteel voor onbepaalde duur volledig onderbroken tussen Mol en Hamont vanwege een aanrijding op de sporen in Lommel. De IC-treinen Antwerpen-Centraal - Lier - Hamont rijden enkel tussen Antwerpen-Centraal en Mol. Er worden zo snel mogelijk vervangbussen ingelegd.
UPDATE De hinder is voorbij, alle treinen rijden weer normaal.
Het is maar dat je 't weet
Mannen werken meer ‘s avonds en ‘s nachts dan vrouwen. In 2023 was 15,4% van de werkende mannen in de avond aan de slag, tegenover 8,8% bij de vrouwen. Bij nachtwerk ging het om 4,5% bij de mannen tegenover 1,9% bij de vrouwen. Het aandeel mannen en vrouwen dat in het weekend werkt, is min of meer gelijk. Bij zaterdagwerk was het aandeel mannen in 2023 (21,1%) nagenoeg even groot als het aandeel vrouwen (20,4%). Ook bij zondagwerk was dat het geval, met respectievelijk 12,6% en 12,0%. Mannen (16,0%) werkten meer dan vrouwen (11,6%) in ploegverband, maar vrouwen (40,8%) werkten iets meer dan mannen (38,6%) van thuis uit.

Zjefke kan goe rèkene

Maandag 20 mei 2024
Lommel - Zjefke kan goe rèkeneZoomDe miester van Zjefke verjört, en ze hemmen e klèè fistje inne klas. Lüstert.
En had öllie goe, eh! Tot tekomede móndig.
Fons
Lommel - Lokomotiefje nam afscheid van CharlotteZoomVandaag werd het seizoen van het kinderkoor Lokomotiefje uit Lutlommel afgesloten met een laatste repetitie. Het werd ook meteen de laatste repetitie van dirigente Charlotte Dyckmans, die voor elk kind nog een lekker zakje snoep bij had. Maar ook het bestuur en enkele kinderen verrasten haar op hun beurt met een bedankje.
De 17-jarige Daria Eben, die een heel jaar stage heeft gedaan bij het kinderkoor, neemt de fakkel over van Charlotte en zal het kinderkoor verder dirigeren. Daria vindt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen op de Kon. LeopoldlaanZoomEn het aantal kroppen sla achteruit!
Lommel - Joyce is Miss Bikini World én Miss CharmZoomDe Lommelse Joyce Tuijaerts, de eerste runner-up in de schoonheidswedstrijd Miss Fashion, heeft het niet gehaald in de verkiezing Miss Summer World in de Albanese hoofdstad Tirana. Na een fantastische gala-avond werd de achtste editie van de verkiezing gewonnen door de Italiaanse kandidate.
Joyce werd wel gekroond tot zowel Miss Charm als Miss Bikini World. Toch ook resultaten om trots op te zijn. Proficiat Joyce!
Joyce is Miss Bikini World én Miss Charm
Zoom
Lommel - Okra-bedevaart naar ScherpenheuvelZoomAfgelopen donderdag trok Okra Cluster Lommel met haar leden ter gelegenheid van de meimaand richting Scherpenheuvel. Helaas zaten de weergoden hen niet mee, en verliep de reis per bus of auto in plaats van met de fiets.
Na de koffie trokken ze richting de basiliek waar de misviering werd voorgegaan door pater Maurice, en waarin de overleden Okraleden met een minuut stilte werden herdacht. Na de dienst konden ze aanschuiven voor een lekkere maaltijd bestaande uit stoofvlees of vidée met frietjes die door iedereen goed werden gesmaakt. Intussen was ook de zon weer van de partij, zodat ze in de namiddag nog een wandeling of terrasje konden meepikken, voor ze voldaan weer terug huiswaarts keerden.
Okra-bedevaart naar ScherpenheuvelOkra-bedevaart naar Scherpenheuvel
Okra-bedevaart naar ScherpenheuvelOkra-bedevaart naar Scherpenheuvel
Zoom

U17 van Lutlommel VV on tour

Zaterdag 18 mei 2024
Lommel - U17 van Lutlommel VV on tourZoomVrijdagavond vertrokken de U17 van Lutlommel VV naar het Franse Lille. Met twee ploegen zijn ze daar om te voetballen op de Trophée des Hauts de France in Lambersart bij Lille, een internationaal tornooi met Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse ploegen, geregeld vanuit de UEFA.
Vandaag speelden ze groepswedstrijden en 's avonds doken ze de stad in, op ontdekkingstocht. Morgen spelen ze de kwalificatiewedstrijden en worden ook de finales gespeeld. Maandag komen ze dan terug naar huis, een gezellige en leerrijke ervaring rijker.
Nog veel succes, heren!

Woninginbraak in Doelenstraat

Zaterdag 18 mei 2024
Lommel - Woninginbraak in DoelenstraatIn een woning aan de Doelenstraat kwamen inbrekers over de vloer. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar hebben de ondernemingsrechtbanken 2.224 faillissementen in het Vlaamse Gewest uitgesproken. Dit cijfer ligt 12,3 procent hoger dan het vorige record uit 2013 (1.980).

Erika van den Berg overleden

Vrijdag 17 mei 2024
Lommel - Erika van den Berg overledenIn Kleine Brogel is in het bijzijn van haar naasten Erika van den Berg overleden, partner van Miel Vennekens. Zij was 56 jaar. De uitvaartdienst zal naar wens van Erika in besloten kring worden gehouden. U kan Erika nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt op donderdag 23 mei van 19u tot 19u30. 
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag het aandeel werkenden in het Vlaamse Gewest dat minstens de helft van de werkdagen avondwerk en nachtwerk verricht op respectievelijk 12,3% en 3,3%. Daarnaast lag het aandeel werkenden dat minstens op 2 zondagen per maand werkt op 12,3% en het aandeel met zaterdagwerk op 20,8%. Ten slotte kwam het aandeel werknemers met ploegenarbeid op 13,9% en het aandeel werkenden dat minstens af en toe thuiswerkt op 39,6%.  Bijna al die flexibele arbeidsvormen, met uitzondering van zaterdagwerk, zijn tussen 2013 en 2023 toegenomen. Bij thuiswerk (+18,0 procentpunten) en ploegenarbeid (+ 5,9 procentpunten) was die toename het grootst.

United by drama

Vrijdag 17 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - United by dramaHet had een knus avondje moeten worden, met hapjes en puntenlijsten, met meningsverschillen over een liedje en vooral met heel veel ouderwetse gezelligheid. Het werd een kouwe kermis vol politiek gelazer, een discutabele diskwalificatie, nepapplaus en een kapotte trofee. Zoals elk jaar roept dat songfestival mensen op om het grondig met elkaar oneens te zijn, maar nooit eerder vond ik de sfeer zo grimmig, zo on-eurovisie.
Het feestje van verdraagzaamheid en een overdosis glitter kreeg dit jaar wel een erg (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 14 procent van de bevolking in het Vlaamse Gewest in een huishouden dat aangeeft dat het zich geen week vakantie buitenshuis per jaar kan veroorloven om financiële redenen. Dat komt overeen met ongeveer 900.000 personen. Bij een aantal groepen ligt het aandeel dat zich geen week vakantie kan veroorloven hoger dan gemiddeld. De hoogste aandelen waren in 2023 te vinden bij huurders (35%) en bij eenoudergezinnen (32%). Ook bij laaggeschoolden (27%), werklozen (25%), alleenstaanden (25%) en niet-actieven (exclusief gepensioneerden) lag het aandeel met vakantiearmoede hoger dan gemiddeld.
Een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Noord-Zuidverbinding (N74) en de Heuveneindeweg in Zonhoven heeft vanmorgen voor verkeershinder gezorgd. Bij het ongeval raakten een 24-jarige man uit Lommel en een 44-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rijervaringen 'op die pad'

Woensdag 15 mei 2024
Groetjes uit Zuid-Afrika
Lommel - Rijervaringen 'op die pad'ZoomDe Lommelse Annick Helsen is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze gaat ons van daaruit regelmatig laten weten waarom ze dat land zo aantrekkelijk vindt. En geeft soms ook vergelijkingen tussen Limburg en Zuid-Afrika, zoals vandaag.
Limburg en Kaapstad, twee werelden apart, bieden elk een unieke rijervaring. Laten we eens kijken hoe het is om achter het stuur te kruipen in deze uiteenlopende regio's.
Het eerste dat je opvalt wanneer je op de straten rond Kaapstad rijdt, is dat ze aan de 'verkeerde' kant (…) Het hele nieuwsbericht
Rijervaringen 'op die pad'Rijervaringen 'op die pad'
Zoom
Het is maar dat je 't weet
In 2023 zette ongeveer één op drie Vlaamse bedrijven minstens één AI-technologie in. Dat is een duidelijke verbetering ten opzichte van één op vier in 2022. Vooral de opkomst van instrumenten zoals ChatGPT blijken deze stijging te verklaren. Ook de aandacht voor cyberveiligheid neemt toe bij de Vlaamse bedrijven, maar blijft beperkt. Zo heeft slechts één op de drie bedrijven minstens één cyberveiligheidsmaatregel genomen het afgelopen jaar.
Minister (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Bleys overleden

Woensdag 15 mei 2024
Lommel - Maria Bleys overledenVandaag is Maria Bleys overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Mathijs Diepvens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 22 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. U kan Maria nog een laatste keer groeten op dinsdag 21 mei van 19u tot 19u30, en dit in uitvaartcentrum Witters te Lommel.
Lommel - Werken aan middeneiland oprit E314ZoomVanaf woensdagavond 15 mei wordt 3 nachten lang tussen 21.00 uur en 06.00 uur gewerkt aan het middeneiland op de Grote Baan ter hoogte van de afrit van de E314 vanuit Genk. Het middeneiland wordt volledig opgebroken.
Verkeer op de Grote Baan richting Houthalen-Helchteren kan ’s nachts enkel over de linkerrijstrook.
Ook op de afrit van de E314 vanuit Genk is er maar 1 rijstrook beschikbaar om richting Houthalen-Helchteren te rijden.
Verkeer richting Zonhoven kan niet naar links afslaan, maar moet ook rechtsaf richting Houthalen-Helchteren om verderop de Grote Baan te keren.
De oprit richting Centrum-Zuid/E314 Lummen blijft gewoon open.
Fietsers rijden sinds woensdagochtend 15 mei in beide richtingen via het dubbelrichtingsfietspad aan de zijde van de carpoolparking en maken gebruik van de nieuwe fietslus onder de brug. (Foto Jens Veraa)
Lommel - Wat een seizoen voor volleyjongens U15 LovocZoomDe jongens U15 van volleyclub Lovoc hebben er een schitterend seizoen opzitten. De competitie sloten ze zowel in ronde 1 als ronde 2 ongeslagen als kampioen af. Ronde 1 met maar één verliesset, in ronde 2 verloren ze zelfs geen enkele set.
In de Beker van Limburg stootten ze door naar de finale in de Steengoed Arena, maar daar moesten ze, na een zinderende cupmatch, met 3-2 hun meerdere erkennen in Mavo Dilsen-Stokkem. Dit betekende wel dat ze naar de Vlaamse eindrondes mochten, als (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: 21nine

Woensdag 15 mei 2024
Yves Emmers uit Pelt heeft de besloten vennootschap 21nine opgericht met zetel in Rietkolk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grafisch design, het wrappen van auto's, het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes en borduren en drukken op textiel.
Lommel - Aquila is op zoek naar oud-ledenZoomAquila, de Lommelse vereniging voor sterrenkunde, is trots je te kunnen melden dat zij dit jaar 50 jaar bestaan. In het najaar zullen ze dit in de (sterren?)kijker zetten. Helaas beschikken ze niet meer over de contactgegevens van alle oud-leden, die ze er wel graag bij zouden hebben op deze dag. Daarom lanceren ze een oproep.
Ben jij ooit lid geweest van Aquila, of ken je iemand die dat was? Dan vragen ze je om hen een bericht te sturen, zodat ze een uitnodiging kunnen sturen om (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Fietsster (19) aangereden in StationsstraatDeze voormiddag rond 11.30 uur is een 19-jarige fietsster uit Lommel door een auto aangereden in de Stationsstraat. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor verkeershinder. De brandweer kwam met een signalisatiewagen ter plaatse.

Daar is de 8e lijn!

Dinsdag 14 mei 2024
Lommel - Daar is de 8e lijn!ZoomBij 'de autokeuring' in Hechtel-Eksel werd deze voormiddag een nieuwe keuringslijn in gebruik genomen: lijn 8, de achtste lijn! De veelvuldige bezoeker zal wel opmerken dat lijn 4 uit een lijn a en lijn b bestaat, maar boven deze nieuwe lijn staat alvast een 8. Groep Autoveiligheid, de privé maatschappij die instaat voor zowel autokeuring als het rijexamen (in de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Babant oost) doet deze investering met het oog op (…) Het hele nieuwsbericht
Daar is de 8e lijn!Daar is de 8e lijn!
Daar is de 8e lijn!
Zoom

Jef Van Endert overleden

Dinsdag 14 mei 2024
Lommel - Jef Van Endert overledenOp 12 mei is Jef Van Endert overleden, de echtgenoot van Maria Willekens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag 16 mei van 19u30 tot 20 uur in funerarium Witters in Lommel.

Elise Strobbe overleden

Dinsdag 14 mei 2024
Lommel - Elise Strobbe overledenIn De Bekelaar in Lommel is op 13 mei Elise Strobbe overleden, echtgenote van wijlen Paul Pirard. Zij was 92 jaar. Het afscheid zal in nabijheid van naaste familie en vrienden plaatsvinden. U kan Elise nog samen met de familie een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens te Lommel, en dit op vrijdag 17 mei van 18u tot 18u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Een beetje kermis bij Lutlommel VVZoomVoor een gezellige, vriendschappelijke voetbalmatch, een frietje en een fris pintje kon je gisterenavond terecht bij Lutlommel VV. Want zij speelden daar, naar jaarlijkse traditie, hun kermismatch. Vele jaren speelden ze die match tegen Lommel SK, maar nu was het voor de derde keer tegen Grenstrappers Kolonie.
Lutlommel speelde met een gezonde mix van de eerste ploeg, beloften en U21. In de 23ste minuut was het raak voor Kolonie. Mart van de Moosdijk, die enkele minuten daarvoor nog een gele (…) Het hele nieuwsbericht
Een beetje kermis bij Lutlommel VVEen beetje kermis bij Lutlommel VV
Een beetje kermis bij Lutlommel VVEen beetje kermis bij Lutlommel VV
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
In 2023 werkten in totaal 171.333 personen bij de lokale besturen in het Vlaamse Gewest. Het gaat om de som van de tewerkstelling bij de provincies, autonome provinciebedrijven, gemeentebesturen, Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW’s), verenigingen van OCMW’s, autonome gemeentebedrijven, intergemeentelijke samenwerkingsbedrijven, hulpverleningszones en lokale politiezones. Omgerekend naar voltijdse jobs gaat het om 137.813 voltijdse equivalenten (VTE). In 2023 waren er 1.170 VTE meer werkzaam bij de lokale besturen dan in 2022 (+0,9%). Tussen 2010 en 2023 steeg het aantal VTE met 5,1%.
Lommel - Wie wil klasgids worden en de natuur intrekken?ZoomWerkgroep Isis werd in 1970 in Peer opgericht, met als doel de vallei van de Dommel en de Bollisserbeek te beschermen. Nu, meer dan 50 jaar later, is dat doel uitgebreid tot bijna gans Noord-Limburg. Maar de werkgroep is dus nu op zoek naar klasgidsen voor de boeiende natuuractiviteiten van Isis, om kinderen te helpen om de natuur te ontdekken. 
Ervaring is niet vereist, zin om bij te leren en een 'enthousiasmerende' instelling om de kinderen in verbinding te brengen met de natuur des te meer. Je bepaalt zelf hoe vaak en waar je wil gidsen, maar uiteraard wordt eerst de nodige vorming en ondersteuning voorzien. In de periode van mei tot juni is het centraal thema de kennismaking met een 'beekactiviteit'. 
Wie interesse heeft kan contact opnemen met laura (laura[!]werkgroepisis.be).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 2,3 procent van de bevolking in het Vlaamse Gewest in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 150.000 personen. Het aandeel van de bevolking dat de woning omwille van financiële redenen onvoldoende kan verwarmen schommelt sinds 2014 rond 2%.
Lommel - 'De Kapitteltjes', een apart toneeloptredenZoomNa enkele maanden repeteren vond vandaag de première plaats van het allereerste optreden van 'de Kapitteltjes'. Dit is de toneelgroep die vrijwilliger Harry uit de grond gestampt heeft met enkele bewoners van WZC Kapittelhof. Tussen de acts zorgde zanger George voor een muzikale noot. De Kapittel-bewoners Rachel, Maria, Annie, Remi, Jaak en Louis gaven het beste van zichzelf. En samen met enkele vrolijke helpers werd het een erg mooie namiddag van eigen makelij, voor een enthousiast publiek. Dit smaakt naar meer! (KC)
'De Kapitteltjes', een apart toneeloptreden'De Kapitteltjes', een apart toneeloptreden'De Kapitteltjes', een apart toneeloptreden
Zoom
Lommel - Naar Schaffen en Diest met Neos LommelZoomNeos Lommel ging met 31 leden op stap, naar Schaffen en Diest.
Een groter contrast kon het die dag niet zijn: in de voormiddag de para’s en hun opleiding en in de namiddag de devotie van prevelende begijntjes.
Eerst ging het dus naar Schaffen. Naar het opleidingscentrum voor para’s. Wie kon hen beter uitleggen wat daar gebeurde dan Marc Van Herbruggen, die ruim 1300 parachute sprongen op zijn conto heeft! Dé attracties waren wel het plooien van de parachutes en de (…) Het hele nieuwsbericht
Naar Schaffen en Diest met Neos LommelNaar Schaffen en Diest met Neos Lommel
Zoom
Lommel - Limburgse kampioenen in finale Virtuoso 2024ZoomDe Vlaamse Amateurmuziek-organisatie (VLAMO) palmde gisteren het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen in voor de finale van de solistenwedstijd Virtuoso editie 2024.
Maar liefst 120 eerder geselecteerde solisten uit het gehele Vlaamse landsgedeelte speelden er, verspreid over verschillende instrumentengroepen en categorieën, op verschillende podia.
Onder de 120 topmuzikanten was er ook een mooie afvaardiging van de Kunstacademie Noord-Limburg. Maar liefst tien (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse kampioenen in finale Virtuoso 2024
Zoom

Roel Van Endert overleden

Maandag 13 mei 2024
Lommel - Roel Van Endert overledenIn Lommel is op 10 mei Roel Van Endert overleden. Hij was 40 jaar en zaakvoerder van TTRS Houthalen. De afscheidsviering van Roel vindt plaats in intieme kring. U kan Roel nog een laatste groet brengen op vrijdag 17 mei tussen 20u en 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Onlince condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Gezondheid
Lommel - Diepvriesgroenten en -fruit even gezond als vers?Het kiezen voor verse groenten en fruit kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Daarom kiezen mensen soms voor de diepvriesvariant. Daarnaast is het handig om bepaalde producten op voorraad te hebben, zodat je niet steeds naar de winkel hoeft te rennen. Maar zijn diepvriesproducten net zo voedzaam als vers?
Diepvriezen is een proces waarbij alle biologische processen worden stilgelegd, waardoor groenten en fruit in hun originele staat behouden blijven. Aangezien groenten en fruit rijk zijn aan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen op de Kon. LeopoldlaanZoomHet ligt er maar aan hoe je 't woord uitspreekt om 'm te snappen!
Lommel - Zjefke moet zich bèter lieëre waasseZoomDe juffrouw hit Zjefke iet te zegge, en Zjefke moet nò de bel efkes bliêve…
Lüstert.
En profiteert ondertusse mer van’t goe weer – zoe lang ast blieft!
Tot tekomede móndig.
Fons
Lommel - Recordopbrengst voor Kom op tegen KankerZoomGisteren waren deze 2 Peltse dames, kort voor de aankomst van het eerste peloton van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, nog zo verheugd dat ze voor duizenden toeschouwers mochten vertellen hoe zij met het Zilveren Peloton geld in het KOTK-laatje hebben gebracht. Maar vandaag zijn ze wellicht nog blijer nu blijkt dat zij mee hebben bijgedragen tot een recordopbrengst van dit vierdaags fietsevenement. Deze 13e editie bracht maar liefst 6.925.000 € op, en dat is een miljoen meer dan bij de vorige uitgave.
In totaal kwamen er 1.161 teams aan de start, en om te mogen starten moesten zij minstens 5.500 € 'inleggen'. Vele teams verzamelden (veel) meer sponsorgeld, en daar is nog geen rekening mee gehouden, zodat de kaap van de 7 miljoen wellicht nog overschreden zal worden. Deze gelden moeten overigens benut worden voor onderzoek dat een directe meerwaarde kan bieden voor de behandeling van deze ziekte én waarvoor er bij de farma-industrie te weinig interesse is om er zelf de nodige fondsen aan te besteden. Wie spijt heeft er dit jaar niet bij te zijn geweest: vanaf 23 mei kan er ingeschreven worden voor de editie 2025!
Lommel - Met de fiets naar OostenrijkZoomEind juni vorig jaar speelde Stort Sport de Kuhstall Cup in Ischgl (Oostenrijk). Op de heen- en terug weg stopten ze toen bij Peggy en Joris in Alpenhaus Bichelbach bij Lermoos. Nog lichtjes onder invloed van de alcohol beslisten drie heren om dit jaar met de fiets naar Joris en Peggy te rijden. Belofte maakt schuld, dus zo gezegd, zo gedaan. Op woensdagochtend 8 mei vertrokken Dries Gielen, Jan Willekens en Nick Jansen om 6 uur met de fiets richting Oostenrijk. Daar kwamen ze gisterennamiddag om 16.00 aan. Knap gedaan heren! (TB)

Veel werk voor politie

Zondag 12 mei 2024
Lommel - Veel werk voor politieDe politie heeft meerdere diefstallen moeten vaststellen. Op de Kerkhovensesteenweg is ingebroken in een garage. In de Zwaluwtraat is een diefstal gepleegd in een tuin. In Dorp is ingebroken in een auto. De politie kreeg ook melding van een diefstal in de Stijn Streuvelsstraat en van vandalisme in de Sleutelstraat.
Lommel - Noorderlicht was opnieuw te zien ?Zoom(Cartoon Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen die in september vorig jaar met een aanhangwagen aan de haal gingen in Balen hebben elk 12 maanden cel gekregen. Voor de ene die verstek liet gaan is de straf effectief, voor de andere met uitstel.
Kort nieuws van bij de buren
De dierenmarkt in Mol mag vanaf 1 januari 2026 nog maar acht keer per jaar georganiseerd worden. Dat heeft het Vlaams Parlement beslist. Het gemeentebestuur van Mol ondernam de voorbije maanden talrijke pogingen om de Vlaams minister voor Dierenwelzijn en alle parlementsleden die lid zijn van de Commissie Dierenwelzijn te informeren over het belang van de dierenmarkt, maar dat veranderde niets aan de beslissing.
Kort nieuws van bij de buren
Limburgers kunnen nog drie jaar langer op een goedkope manier  asbestafval thuis laten ophalen. Het project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter werd vier jaar geleden opgestart om komaf te maken met asbestvervuiling. De Vlaamse regering heeft beslist om het project verder te zetten en investeert 2,25 miljoen euro.
Het is maar dat je 't weet
In het schooljaar 2023-2024 telde de Vlaamse Gemeenschap 2.723 basisscholen. Daarvan waren er 2.517 in het gewoon basisonderwijs en 206 in het buitengewoon onderwijs. De basisscholen waren daarmee goed voor 67% van alle onderwijsinstellingen. In het secundair onderwijs waren er 1.130 scholen, waarvan 988 in het gewoon en 142 in het buitengewoon onderwijs. Dat komt overeen met een aandeel van 28% van alle instellingen. Alle andere instellingen samen waren goed voor 6% van de onderwijsinstellingen. Het gaat om 165 academies (deeltijds kunstonderwijs), 32 centra voor volwassenenonderwijs, 13 centra voor basiseducatie, 16 hogescholen en 6 universiteiten.

Er gebeurt nooit iets

Zaterdag 11 mei 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Er gebeurt nooit ietsWoensdag 8 mei. Het is kwart voor vijf. Ik ben net het huis uit gejaagd door iemand die mijn bureautje binnengedrongen is, gewapend met een indrukwekkende stofzuiger. Ik zit in de weg. Dan maar even de kranten gaan doorbladeren in De Kroon. Het moet te voet. Mijn fietssleutel heb ik tijdens de overhaaste aftocht vergeten. Driehonderd en elf stappen ver is het van mijn voordeur tot die van mijn bekende stamkroeg. Hoeveel meter dat is, weet ik nog niet. Dat vergt ingewikkeld rekenwerk en wiskunde was niet mijn (…) Het hele nieuwsbericht
De UHasselt gaat twee jaar lang op drie locaties in Limburg testen hoe het verkeer duurzamer en veiliger kan worden. Het project krijgt de naam 'Innovatieve Proeftuin MIA in Actie'. Het gaat om testen die verkeersconflicten proactief inschatten met AI, maar ook infraroodcamera's die gebruikt worden bij wegenwerken en dataverzameling over het gebruik van Hoppinpunten.
Het is maar dat je 't weet
Van 1 januari tot 15 april van dit jaar kregen al 50 Limburgers een tijdelijk huisverbod opgelegd van de rechtbank. Zo'n verbod, dat initieel geldt voor maximaal 2 weken, verbiedt de agressieve partner om thuis te verblijven en contact te hebben met de rest van het gezin. De persoon moet zich ook laten begeleiden.

Inbraak in Mosstraat

Vrijdag 10 mei 2024
Lommel - Inbraak in MosstraatDe politie kreeg deze voormiddag melding van een inbraak in de osstraat. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.
Het is maar dat je 't weet
De cultuursector telt zo'n 47.600 arbeidsplaatsen. De tewerkstelling in de cultuursector kende tussen 2007 en 2010 een toename tot ruim 52.000 arbeidsplaatsen. Nadien volgde een daling. Tussen 2015 en 2019 bleef het aantal arbeidsplaatsen min of meer stabiel rond de 47.000. In 2020 was er als gevolg van de Covid-19-crisis een daling van de tewerkstelling te zien. Sindsdien nam het aantal arbeidsplaatsen opnieuw toe.

Fietsie foetsie

Vrijdag 10 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Fietsie foetsieZoomHet is druk in mijn kop. Spitsuur op het werk, file in mijn agenda. Om even te ontspannen ga ik zondagmiddag lekker naar een concert luisteren. Het is Muziekfestival, dus overal kan je gaan genieten van jeugdige stemmen uit heel Europa. Ik stap op mijn fiets en rijd naar het Michielshof waar de eerste koren al klaar staan. Ze zingen prachtig. Kippenvel!
Later die middag ga ik met een oud-collega nog naar tal van andere concerten kijken en tegen de avond kom ik moe maar helemaal voldaan weer thuis. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jacqueline Mondelaers overledenGisteren is Jacqueline Mondelaers overleden, de weduwe van François Vuegen. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Lommmel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Op tijd invoegen!

Donderdag 9 mei 2024
Lommel - Op tijd invoegen!ZoomWe kregen al enkele berichten van lezers die in Houthalen-Helchteren, komende van het noorden, de oprit van de E314 naar Leuven wilden nemen... maar iets te ver reden. Inderdaad, sinds kort rit ligt de oprit iets vroeger dan voorheen, 't is dus van opletten geblazen. En op tijd invoegen! Misschien dat de foto's die Jens Veraa er gisteren nam wat meer duidelijkheid kunnen scheppen. Meer foto's
Op tijd invoegen!
Zoom

Leren schaken bij Den Heuvel

Woensdag 8 mei 2024
Lommel - Leren schaken bij Den HeuvelZoomSchaken is een strategisch bordspel voor twee spelers. Het is een denksport die inzicht, ervaring en ook vooral moed vergt om de juiste zetkeuze te bepalen. Spelers kunnen er heel veel van leren. Vooruit denken, een strategie verzinnen en toepassen, en vooral geduld hebben. Schaken lijkt misschien moeilijk, maar dat valt eigenlijk best mee. Het is een kwestie van de regels leren en dan gewoon lekker spelen.
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat schaken zeer positieve effecten heeft op het (…) Het hele nieuwsbericht
Leren schaken bij Den HeuvelLeren schaken bij Den Heuvel
Leren schaken bij Den HeuvelLeren schaken bij Den Heuvel
Zoom

Nieuwe vennootschap: VDMK

Woensdag 8 mei 2024
Kobe Vander Mierde uit Lommel heeft de besloten vennootschap VDMK opgericht met zetel aan de Schansstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, de aan- en verkoop van onroerende goederen en het ontwerpen en prorammeren van computerprogramma's.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 15,8% van de 25- tot 64-jarigen kortgeschoold, 38,9% middengeschoold en 45,4% hooggeschoold. Kortgeschoolden zijn personen zonder een einddiploma van het secundair onderwijs. Middengeschoolden hebben het secundair onderwijs of het postsecundair niet-hoger onderwijs met succes afgewerkt. Hooggeschoolden beschikken over een diploma hoger onderwijs. Het aandeel kortgeschoolden daalde tussen 1999 en 2023 van 42,3% naar 15,8%. Een omgekeerde evolutie was er bij de middengeschoolden en de hooggeschoolden: in vergelijking met 1999 zijn de aandelen midden- en hooggeschoolden duidelijk gestegen (respectievelijk van 32,5% naar 38,9% en van 25,2% naar 45,4%). Het aandeel hooggeschoolden is het sterkst gestegen.
In de Stationsstraat kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee auto's. Het bleef bij blikschade.

Dieven weg met koikarpers

Woensdag 8 mei 2024
Lommel - Dieven weg met koikarpersIn een vijver aan de Hinneputten in Kerkhoven zijn koikarpers gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Danny Huysmans overleden

Woensdag 8 mei 2024
Lommel - Danny Huysmans overledenIn Pelt overleed op 7 mei Danny Huysmans, hij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid van Danny vindt in besloten kring plaats. U kan Danny nog een laatste groet brengen op dinsdag 14 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Juliette Willekens overleden

Woensdag 8 mei 2024
Lommel - Juliette Willekens overledenMaandag is Juliette Willekens overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven André Stans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Jean-Pierre De Ridder overledenGisteren is Jean-Pïerre De Ridder overleden, de echtgenoot van Ria Gielen. Hij was 74 jaar en hoofdinspecteur van de politie op rust. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Michiel Jansplein 40C.
Middenvelder Toon Franssen heeft zijn eerste profcontract getekend bij Lommel SK. Franssen is een jeugdproduct van Lommel SK en maakte dit seizoen op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.
Lommel - De Grand (Lommel SK) verlengt contractDe Nederlander Sam De Grand heeft zijn contract bij Lommel SK verlengd tot 2028. De linksachter kwam in 2023 over van Jong Genk en tekende toen een contract tot 2025. De Grand kwam tot nu toe al 32 keer in actie voor Lommel SK. Daarin wist hij één keer te scoren en gaf hij acht assists.
Keeperstrainer Vladan Kujovic (45) trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK waar hij sinds 2020 actief was. Hij gaat aan de slag bij Westerlo.
Het is maar dat je 't weet
In de loop van 2023 werden in de Vlaamse Gemeenschap 6.767 nieuwe personen onder elektronisch toezicht geplaatst. Daarbij krijgt de betrokkene een enkelband waardoor hij of zij beperkt wordt in de vrijheid om zich te verplaatsen. Na een daling in 2016 was er in de daaropvolgende jaren telkens een toename van het aantal nieuwe personen onder elektronisch toezicht. In 2023 was die stijging het hoogst (+31 procent). Elektronisch toezicht wordt vooral gebruikt voor korte straffen. In 2023 waren 9 op de 10 personen met een nieuwe enkelband mannen. (Agentschap Justitie en Handhaving)
De insolventiekamer van de Limburgse ondernemersrechtbank heeft vandaag horecazaak Joliew uit Lommel failliet verklaard. Op 6 juni worden de ingediende schuldvorderingen neergelegd.
Lommel - Proefstemmen in het Huis van de StadZoomOver een goede maand gaan we naar de stembus, voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. Maar dat stemmen met de computer, hoe werkte dat ook alweer? Wil je het graag vooraf nog even proberen, omdat het de allereerste keer is, of omdat je het niet goed meer weet? In het Huis van de Stad staan tot en met 31 mei twee oefen-stemcomputers opgesteld. Spring gewoon even binnen tijdens de openingsuren, die je kan vinden op www.lommel.be/openingsuren
Ook tijdens de eerstvolgende wijkrestaurants voorziet de stad oefencomputers.
- 14/5: Wijkrestaurant Centrum, de Vlasgaard (WZC De Bekelaar)
- 21/5: Wijkrestaurant Kattenbos, Klosterhof
- 23/5: Wijkrestaurant Kerkhoven, Zaal Heidegalm
- 28/5: Wijkrestaurant Lutlommel, De Hanekap
- 3/6: Wijkrestaurant Kolonie, De Kom
www.lommel.be/proefstemmen
Lommel - Nieuw trainersduo bij V. LommelDerdeprovincialer Verbroedering Lommel pakt volgend seizoen uit met een nieuw trainersduo: Ken Debauve wordt T1 , Bart Weyns T2.
Lommel - Met KWB op vogelexpeditie in KattenbosZoomAfgelopen zondag kon je met KWB Kattenbos – om 8 uur al - op ontdekking gaan in de mooie natuur aan de Leyssensmolen, om vogels te kijken. 35 geïnteresseerden waren al vroeg uit bed om tijdens een wandeling van zo’n 5 km, zonder regen, te luisteren naar de gids van dienst Pieter Cox, passioneel en beroepshalve een natuurmens.
Begin mei is een goede tijd om vogels te kijken. Er zijn al veel broedvogels aanwezig en er zijn ook nog heel wat trekvogels die overvliegen. Maar zo vroeg (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ferm Kerkhoven bezoekt 't WinnerhofZoomSpeciaal voor Ferm Kerkhoven maakte boer Stefaan Maes gisteren tijd om de Ferm(e) leden een rondleiding op zijn boerderij op de Winner in Hechtel-Eksel te geven. En Stefaan was terecht heel fier! Het was al snel duidelijk dat 't Winnerhof een familiebedrijf is waar met hart en ziel gewerkt wordt. Het welzijn van de dieren staat centraal en er wordt met veel aandacht en precisie gewerkt aan de juiste voeding, hygiëne, omgeving, regelgeving,... dag en nacht, 7 op 7. En het loont: want na het bezoek konden ze genieten van heerlijk ambachtelijk bereid ijs, gemaakt van verse koeienmelk volgens de ‘warme’ methode, verse chocomelk, koffie, Limburgs gebak en huisbereide warme wafels. Ferm voelde zich echt welkom bij ’t Winnerhof en ze gaan zeker nog eens terug! (BG)
Ferm Kerkhoven bezoekt 't WinnerhofFerm Kerkhoven bezoekt 't Winnerhof
Zoom

Het wandeldoosje

Dinsdag 7 mei 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - Het wandeldoosjeBent u een flaneur? Ik alleszins wel. Ook Willem Elsschot was een fervent stadswandelaar. Er is zelfs een boekje over verschenen: ‘U schijnt de stad niet goed te kennen?’ Hierin nemen de auteurs ons mee naar de steegjes, de etablissementen en de minder bekende plekken van Antwerpen waar hij graag vertoefde. Tijdens het flaneren is het immers een kunst om minder gekende paden te bewandelen. De edele kunst van het verdwalen, zeg maar.
“Wandelen om te kijken en gezien te worden”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Swinnen overleden

Maandag 6 mei 2024
Lommel - Luc Swinnen overledenZaterdag is Luc Swinnen overleden, de echtgenoot van Ria Walbers. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Carina Linsen overleden

Maandag 6 mei 2024
Lommel - Carina Linsen overledenZaterdag is Carina Linsen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Dré Thijs. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar werden er in Limburg 254 faillissementen uitgesproken. Dat is bijna 11 procent meer dan vorig jaar. Het is geleden van voor de coronacrisis (2019) dat er nog zoveel vonnissen van faillissement waren.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag het aandeel zelfstandigen in de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 14,4 procent. Het gaat om personen met een hoofdactiviteit als zelfstandige. Dat is het hoogste percentage in de periode 1999-2023. Naarmate de leeftijd toeneemt, stijgt ook het aandeel zelfstandigen in de werkende bevolking: in 2023 ging het bij 20- tot 34-jarigen om 8,9 procent procent en bij 55- tot 64-jarigen om 18,2 procent. Het aandeel zelfstandigen neemt toe met het onderwijsniveau: bij kortgeschoolden ging het in 2023 om 12,7 procent bij hooggeschoolden om 16,1 procent.

Anny Beysen overleden

Maandag 6 mei 2024
Lommel - Anny Beysen overledenIn Balen is op 4 mei Anny Beysen overleden, echtgenote van wijlen Louis Kox. Zij was 77 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. U kan Anny nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens te Lommel op maandag 13 mei tussen 20u en 20u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Liliane Saint-Pierre, vocaliste met wereldklasseZoomLiliane Saint-Pierre staat al 75 jaar positief in het leven en ook al 60 jaar passioneel op de planken. Ze is een icoon getrokken uit de Vlaamse klei, een vocaliste met wereldklasse, met een unieke klankkleur, sierlijke podiumprésence en een groot hart.
Geboren als Liliane Keuninckx nam ze al op haar twaalfde deel aan enkele crochetwedstrijden. Ze kreeg in 1965 een Duits platencontract en werkte vanaf haar 18de samen met Claude François, die de naam Saint-Pierre bedacht. Die (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopoldlaanZoomDenk daar maar eens over na!
In de kijker
Lommel - ’t is veulste druk oppe bus no hoêsZoomGe mugt er toch es mei laache, zeker?
Had öllie goed en tot tekomede móndig.
Fons
Lommel - Jeanne Berckmans overledenVrijdag is Jeanne Berckmans overleden, de weduwe van Walter Dries en de partner van Roger Jansen. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt maandag 13 mei (11 uur) plaats in aula Dries in Balen. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Mol-Wezel.

Lilianne Sevens overleden

Zondag 5 mei 2024
Lommel - Lilianne Sevens overledenVrijdag is in Eksel Lilianne Sevens overleden, de echtgenote van Jean Jansen. Zij was 65 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Woninginbraak in Rijfstraat

Zaterdag 4 mei 2024
Lommel - Woninginbraak in RijfstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Rijfstraat. Of zij buit konden maken is niet geweten.

Henri Verpoorten overleden

Zaterdag 4 mei 2024
Lommel - Henri Verpoorten overledenIn Pelt is op 3 mei Henri Verpoorten overleden, echtgenoot van wijlen Maria Hoeks. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats op zaterdag 11 mei om 10u30 in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk in Lommel-Heide Heuvel. Samenkomst en rouwgroet in de kerk vanaf 10u. U kan Henri nog een laatste groet brengen op vrijdag 10 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Suska Brusselaers overleden

Zaterdag 4 mei 2024
Lommel - Suska Brusselaers overledenIn Pelt is gisteren Suska Brusselaers overleden, de echtgenote van wijlen Laurent Jansen. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Overpelt. De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 11 mei om 11u30 in de aula van crematorium Stuifduin in Lommel. U kan Suska nog een laatste groet brengen op vrijdag 10 mei tussen 18u en 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Derde leerjaar BaLu ging op LommeldagZoomGisterenvoormiddag ging het derde leerjaar van basisschool Lutlommel op Lommeldag. Ze kregen een rondleiding in het Huis van de Stad. Bram gaf in de trouwzaal eerst wat algemene informatie over Lommel: hoe groot is de stad, hoeveel inwoners zijn er, hoe werkt de gemeenteraad enzovoort. Ook werd kort uitgelegd dat 2024 een belangrijk jaar is in verband met de verkiezingen. Daarna trokken de kinderen naar het kantoor van de burgemeester en naar de verschillende loketten.
Na het bezoek aan het Huis (…) Het hele nieuwsbericht
Derde leerjaar BaLu ging op LommeldagDerde leerjaar BaLu ging op Lommeldag
Zoom
Lommel - Selectie voor match tegen DeinzeLommel SK speelt zondag thuis tegen Deinze in het kader van de promotie play-offs. De selectie : Ivezic, Aguilar, Wouters, Neven, Henkens, Karim, Fatah, Banguera, Tolinsson, Schoofs, Rosa, Sales, De Busser, Santos, Granell, Lalic, Vancsa, Talvitie, Oware en Franssen.
Peter Maes heeft zich in Nederland verzekerd van de promotie naar de Eredivisie met de Tilburgse club Willem II. Maes maakte destijds als speler carrière bij onder meer Anderlecht en Standard, maar was als coach meer succesvol. Hij leidde KV Mechelen terug naar het hoogste niveau en was trainer bij KSC Lokeren, KRC Genk, STVV, Beerschot en Lommel. In september werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Willem II dat hij nu heeft geleid naar promotie naar de Nederlandse eredivisie, na een 1-1 gelijkspel op het veld van FC Dordrecht. Volgend seizoen wachten Ajax en PSV dus op Lommelaar Peter Maes en Willem II.
Lommel - Staf Mangelschots (100) overledenIn Lommel is op 2 mei Staf Mangelschots overleden, echtgenoot van wijlen Lea Willekens. Hij was 100 jaar. De afscheidsdienst zal plaatshebben in besloten familiekring. U kan Staf nog een laatste groet brengen op donderdag 9 mei van 11u tot 11u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Marc Snokx overleden

Vrijdag 3 mei 2024
Lommel - Marc Snokx overledenIn Lommel overleed op 2 mei Marc Snokx, levenspartner van Gilbert Brulmans en zijn schatjes Tibo en Noodle. Hij was 52 jaar. U kan Marc nog een laatste groet brengen op donderdag 9 mei tussen 18u30 en 20u bij uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Vijfdejaars WICO naar de WesthoekZoomIn het kader van de lessen geschiedenis trokken de vijfdejaars van WICO campus Lommel naar de Westhoek.

Jos Ooms overleden

Vrijdag 3 mei 2024
Lommel - Jos Ooms overledenGisteren is Jos Ooms overleden, de weduwnaar van Astrid Van Gelder. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Livio Cicero weg bij Lommel SKDe 18-jarige 1,85 m centrumspits Livio Cicero trekt de deur achter zich dicht bij de U21 van Lommel SK. Hij verkast naar KV Mechelen, waar hij zal starten bij de beloften.

Duizend en een maal dank!

Vrijdag 3 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Duizend en een maal dank!ZoomMet twee stevige bonzen op de deur (want de bel doet het niet) krijg ik een bruine envelop overhandigd. Ik weet wat erin zit en bedank hem van harte, alsof hij me persoonlijk het mooiste cadeautje heeft gegeven. Hij lacht een rij parelwitte tanden bloot als hij ziet hoe blij ik ermee ben. “Goeie post?” vraagt hij. “De beste, vriend! Hierin zit mijn eerste boek! Het allereerste exemplaar!”
Het is heel vreemd, je eigen kop op je eigen boek met de verhalen en liedjes die je de afgelopen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Suikerontharing is aan een opmars bezigZoomAfgelopen week reisde Jessy Vermeer van ZENZ|skin lab uit Lommel, samen met 25 Vlaamse schoonheidsspecialistes, naar Polen om zich te verdiepen in de techniek van suikerontharing, een veilige en effectieve methode om alle delen van het lichaam te ontharen met 100% natuurlijke producten.
Zij gingen op bezoek voor een bijscholing bij ROYX PRO, een Pools merk gespecialiseerd in suikerontharing. Tijdens deze professionele suikerreis bezochten ze de productiehal van het bedrijf waar (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg heeft de voorbije drie maanden het rijbewijs van 590 bestuurders ingetrokken voor het gebruik van de gsm aan het stuur. Dat is gemiddeld 6,5 per dag. Sinds 1 februari pakt het parket afleiding aan het stuur strenger aan. Wie betrapt wordt, moet zijn rijbewijs 15 dagen inleveren.

Als je baas verliefd is

Donderdag 2 mei 2024
Tribunaliteiten
Lommel - Als je baas verliefd isVolgens onderzoek uit 2019 had 28% van de werknemers in ons land ooit een relatie met iemand op het werk (bron: DS). Cijfers over afgewezen “minnaars” op het werk vindt u niet. Hoewel ook dat voorkomt. Dat zag u op tv. Maar niet alle storende pogingen tot seksuele toenadering op het werk komen op tv en/of leiden tot gevangenisstraf.
Zo was er een zaakvoerder van een bedrijf op zoek naar een interieurontwerper. En hij vond er één. Geen twintig dagen na haar aanwerving (het was een zij) (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Dewez overleden

Donderdag 2 mei 2024
Lommel - Marie-José Dewez overledenIn Pelt overleed op 1 mei Marie-José Dewez, echtgenote van wijlen Raymond De Groote. Zij was 90 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats op woensdag 8 mei om 10u30 in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel-Centrum. Samenkomst en rouwgroet in de kerk vanaf 10u. U kan Marie-José nog een laatste groet brengen op dinsdag 7 mei van 18u tot 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Woningprijzen in 2023

Donderdag 2 mei 2024
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg 260.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 369.000 euro. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 495.000 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 932.500 euro. Het Waals Gewest was het goedkoopste gewest met een mediaanprijs van 176.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor huizen in open (…) Het hele nieuwsbericht

Neos Lommel ging brunchen

Woensdag 1 mei 2024
Lommel - Neos Lommel ging brunchenZoomGisteren waren de leden van Neos Lommel uitgenodigd voor een gezellige brunch, en waar kan je dat in Lommel beter doen dan bij Luc Berière in 'Het Onderwerp'? Met 60 leden kwamen ze daar om 9u30 samen om te ontbijten, met een overvloed aan lekkernijen. Zeg daar maar eens neen tegen, ook al weet je dat even later een warme maaltijd op het buffet komt! Gezelligheid was weer troef en ieder lid dat erbij was zal het weer kunnen bevestigen: Neos Lommel zorgt niet alleen voor het mentale welzijn van (…) Het hele nieuwsbericht
Neos Lommel ging brunchenNeos Lommel ging brunchen
Zoom

Marcel Van Geel overleden

Woensdag 1 mei 2024
Lommel - Marcel Van Geel overledenIn Mol is vandaag Marcel Van Geel overleden, echtgenoot van Liliane Fonteyn. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan Marcel nog een laatste groet brengen op maandag 6 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
28/08

gelukkige verjaardag aan Anny Bleyen met haar 75 jaren jong. Geniet van deze dag Uw kinderen en kleinkinderen

kinderen kleinkinderen
19/08

Van harte gefeliciteerd met jullie briljante bruiloft. Op naar de 70. Frans Van der Sanden en Annie Vandael

Frans en Annie V. d. sanden Vandae
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel